Cursus arbeidsrecht PO

Cursus arbeidsrecht PO

Arbeidsrecht in het onderwijs in het primair onderwijs, wat u moet weten

In de cursus wordt met name aandacht besteed aan de gevolgen van recente ontwikkelingen in de regelgeving die voor het onderwijs van belang zijn. Denk daarbij aan ontslagrecht in het onderwijs, de versoepeling RVU, de modernisering van het Participatiefonds en aan wat er mag voor wat betreft flexibele arbeidsrelaties zoals inzet van ZZP-ers.

Naast deze onderwerpen gaan wij met u in op de laatste wet- en regelgeving, recente rechtspraak en casuïstiek inzake:

  • De ontslaggronden disfunctioneren, verstoorde arbeidsrelatie en plichtsverzuim om te identificeren welke dossieropbouw hierbij aan de orde is.
  • De coronarechtspraak waarbij vragen aan de orde zijn als: heb je als medewerker het recht om thuis te werken? Moet de werkgever tijdens quarantaine het loon doorbetalen? Kan je een leraar op ZZP-basis aantrekken?
  • Vragen over de transitievergoeding zoals de vraag of er recht is op een transitievergoeding bij een ontslag op grond van langdurige arbeidsongeschiktheid en herbenoeming voor de restcapaciteit, de vraag of er recht is op een transitievergoeding als de medewerker voor de volledige werktijdfactor in een lagere functie wordt benoemd en het recht op transitievergoeding bij beëindiging van de tijdelijke taakuitbreiding.

Op deze en andere vragen geeft de cursus arbeidsrecht in het onderwijs antwoord. Er is ook ruimte om eigen casuïstiek in te brengen.

Doelgroep

Bestuurders, managers, P&O (beleids)medewerkers, stafmedewerkers en leidinggevenden in het primair onderwijs.

Overige informatie

Uw cursusleider is mevrouw Mr. B. (Bianca) Brouwer.
De kosten voor deelname bedragen €198. Over scholing wordt geen BTW berekend.
Bij minder dan 12 aanmeldingen houden wij ons het recht voor de bijeenkomst te annuleren.

Online en op locatie

De cursus kan online en op locatie plaatsvinden.
Online maken wij gebruik van een cameraopstelling waarbij de interactie tussen spreker en deelnemers wordt geoptimaliseerd.

De bijeenkomsten kunnen ook bij u op locatie verzorgd worden. In dat geval betaalt u niet per deelnemer maar voor de inzet in tijd van de adviseur. Zeker wanneer er sprake is van grotere groepen kan dit zeer voordelig voor u uitpakken.

Documenten en instrumenten

Contact

Wenst u meer informatie? Neem contact op met Bianca Brouwer.

Administratief bijblijven

Actuele informatie over uw administratie, cao’s, wet- en regelgeving en meer.
U vindt het in de Nieuwsflits en de Maandbrief Salarisbetaling van Dyade. 

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x