Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid

Werk maken van duurzame inzetbaarheid

model duurzame inzetbaarheidBinnen het onderwijs is het steeds belangrijker medewerkers gezond, duurzaam en met werkplezier hun werkzaamheden te laten verrichten. Ziekteverzuim, gebrek aan vervangers, de vergrijzing en de onverminderd hoge werkdruk leggen een steeds grotere druk op de medewerkers. Het formuleren van een aanpak over hoe medewerkers in staat worden gesteld duurzaam inzetbaar hun werkzaamheden te verrichten, wordt dan ook steeds belangrijker. Zodat zij nu én in de toekomst kunnen blijven bijdragen aan de organisatie en goed onderwijs.

Dyade heeft daarom geïnvesteerd in gespecialiseerde adviseurs (RADI – Register Risico Adviseur Duurzame Inzetbaarheid) die met u een voor uw organisatie passende aanpak kunnen uitrollen om de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers te verbeteren. Vitale, energieke en bevlogen medewerkers krijgt u namelijk niet zomaar. Vanuit de integrale aanpak van Dyade wordt duurzame inzetbaarheid vanuit verschillende invalshoeken aangevlogen, waardoor breed gestuurd wordt op de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers.

Dyade helpt

In de eerste stap helpt Dyade u bij het analyseren van de huidige situatie; waar ligt de behoefte binnen uw organisatie en welke mogelijkheden zijn al aanwezig? Zonder een visie en focus is het lastig een koers te bepalen. Toch vraagt duurzame inzetbaarheid niet altijd om nieuw beleid; organisaties doen vaak al meer dan ze denken. Het gaat dan om het combineren en wellicht aanscherpen van bestaande instrumenten tot een integrale aanpak. Hierbij kijken wij naar de arbeidsomstandigheden, ontwikkelingsmogelijkheden, zeggenschap, leiderschap en gezondheid.

Na deze analyse helpt Dyade u bij het maken van een actieplan, de uitvoering ervan en het verankeren van het beleid binnen de organisatie. We stellen duidelijke en werkbare doelstellingen op zodat iedereen weet waar ze naartoe gaan werken. Tevens begeleiden wij u bij het creëren van draagvlak binnen de gehele organisatie, door middel van trainingen en bijeenkomsten voor uw medewerkers, zodat iedereen de noodzaak van duurzame inzetbaarheid inziet. Tenslotte kunnen wij u ook ondersteunen bij de borging van uw beleid binnen uw organisatie.

Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI)

Dyade is Partner van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI), op deze wijze kunt u snel gebruik maken van de beschikbare kennis via een Portal met diverse instrumenten en aanbod van deskundigen duurzame inzetbaarheid, die u in de verschillende fases, desgewenst, kunt inzetten.

  1. Inzicht: Oriëntatiescan, KOBA-DI
  2. Planning: Bedrijfsscan, Middelenscan
  3. Aan de slag: DIX (duurzame inzetbaarheid index), de verkorte DIX, de leiderschapsscan
  4. Resultaten en Borging: Persoonlijke portalen (Johan en GRIP) en managementportaal
  5. Opleidingen & workshops (leidinggeven, coaches vitaliteit, etc).

Naast deze instrumenten biedt Dyade meningsvormende bijeenkomsten, trainingen en vanzelfsprekend een goed gesprek. Daar begint het allemaal mee, een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden die wij kunnen bieden in relatie tot uw vraag.

Contact

Wenst u meer informatie of heeft u interesse? Neem dan contact op met onze RADI (Risico Adviseur Duurzame Inzetbaarheid) adviseur Ronald van Rooijen.

 

Wij helpen u graag

Administratief bijblijven

Actuele informatie over uw administratie, cao’s, wet- en regelgeving en meer.
U vindt het in de Nieuwsflits en de Maandbrief Salarisbetaling van Dyade. 

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Door op Akkoord te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Akkoord