Uw partner in Finance & HR

Bestuursformatieplan

Bestuursformatieplan

Schoolbesturen staan sinds jaar en dag voor de uitdaging enerzijds financiële sturing te geven aan de organisatie op basis van het kalenderjaar en anderzijds de personele behoefte en ontwikkelingen te organiseren op basis van het schooljaar. Hulpmiddelen daarbij zijn de meerjarenbegroting en het meerjarenbestuursformatieplan.

Kwantitatieve en kwalitatieve formatiebehoefte

Het meerjarenbestuursformatieplan beantwoord de vraag wat uw kwantitatieve en kwalitatieve formatiebehoefte is voor de komende jaren. Vanuit de bestaande situatie wordt aan de hand van uw strategische beleidskeuzes, ontwikkelingen, kansen en risico’s, kortom uw omgevingsfactoren, een eerste personele analyse uitgevoerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van landelijke kengetallen die aan uw organisatie gespiegeld worden. Een en ander geeft zicht op het huidige personeelsbestand en geeft inzicht in de benodigde activiteiten om tot het gewenste toekomstige personeelsbestand te komen.

Hulp bij uw meerjarenbestuursformatieplan

Dyade werkt doorlopend aan verbeteringen van haar diensten en producten, ook op het terrein van formatieplanning. Wij ondersteunen u bij het opstellen van het meerjarenbestuursformatieplan dat zo goed mogelijk aansluit op uw meerjarenbegroting, maar ook op de specifieke wensen van uw bestuur. Wij gaan vooraf altijd het gesprek met u aan over hoe u wenst dat het meerjarenbestuursformatieplan eruit komt te zien.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Onze adviseur Tom de Vries staat voor u klaar.

Deel dit bericht

Wij helpen u graag

Administratief bijblijven

Actuele informatie over uw administratie, cao’s, wet- en regelgeving en meer.
U vindt het in de Nieuwsflits en de Maandbrief Salarisbetaling van Dyade. 

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x