Uw partner achter het primaire proces

Werkverdelingsplan

Werkverdelingsplan

Vanaf 1 augustus 2019 is het werkverdelingsplan van kracht. Dit heeft gevolgen voor het taakbeleid in het po. Taakbeleid wordt niet meer op bestuursniveau, maar op schoolniveau vastgesteld in het werkverdelingsplan. De invoering van het werkverdelingsplan vraagt wat van leidinggevenden en hun team. Teams van scholen en andere organisatorische eenheden binnen een schoolbestuur krijgen met het werkverdelingsplan meer zeggenschap over hoe de taken verdeeld worden.

Om deze beslissingen te kunnen nemen zullen de schoolteams informatie moeten ontvangen over de gevolgen van beslissingen en zullen zij vanuit het schoolbestuur de kaders waarbinnen de besluiten moeten worden genomen, mee moeten krijgen. Al met al een hele operatie waarbij u wellicht wat hulp wenst te gebruiken.

Dyade Advies biedt u graag deze hulp.

Ondersteuning bij invoering werkverdelingsplan

Bij behoefte aan ondersteuning bij het invoeren van het werkverdelingsplan kunt u ook bij ons terecht. Indien het gaat om een op maat gemaakt invoeringsplan, voorlichting of een praktisch gerichte workshop om alle relevante beslispunten te doorlopen teneinde het werkverdelingsplan op te kunnen stellen, wij ondersteunen u graag.

Gratis handreiking werkverdelingsplan

Wilt u liever eerst zelf met uw team aan de slag, maar zoekt u nog naar handvatten? Dan heeft Dyade voor u een uitgebreide handreiking geschreven die u hier kosteloos kunt downloaden. We bespreken:

Hoofdstuk 1. Inleiding op regelgeving werkverdelingsplan
Hoofdstuk 2. Besluitvorming en draagvlak
Hoofdstuk 3. Voorbeeld van een aanpak voor schoolbesturen
Hoofdstuk 4. Planning

Download Handreiking werkverdelingsplan

Behoefte aan meer informatie?

Heeft u na het lezen van onze handreiking nog behoefte aan meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Vul dan het contactformulier in of neem direct contact op met Wilma Rijndorp.

Deel dit bericht

Administratief bijblijven

Actuele informatie over uw administratie, cao’s, wet- en regelgeving en meer.
U vindt het in de Nieuwsflits en de Maandbrief Salarisbetaling van Dyade. 

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x