Uw partner in Finance & HR

Dyade sluit zich aan bij UN Global Compact

“Goed onderwijs is een van de duurzaamste investeringen die er is”, vindt Dyade bestuurder Jessica van Wingerden. “Dat én de tien andere principes van UN Global Compact zijn voor Dyade reden om zich aan te sluiten bij dit wereldwijde duurzaamheidsinitiatief voor bedrijven.”

“Onderwijs is het fundament onder onze samenleving en vervult een cruciale rol in ieders leven. Als dienstverlener draagt Dyade al meer dan 350 jaar bij aan het mogelijk maken daarvan.”

Duurzame principes
Door zich aan te sluiten laat Dyade zien dat ze de tien principes van UN Global Compact onderschrijft. “Deze principes op het gebied van mensenrechten, arbeid, milieu en anticorruptie dragen bij aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties,” vertelt Van Wingerden, die sinds maart bestuurder bij Dyade is. ”Wij willen deze integreren in onze strategie, cultuur en bedrijfsvoering. Specifiek gaat het dan bijvoorbeeld om het omarmen van inclusiviteit en diversiteit, milieubewust gedrag van medewerkers en partners en, in de administratieve dienstverlening, om aandacht voor anticorruptie. We zullen jaarlijks rapporteren over onze inspanningen om de tien principes te integreren in onze organisatie.”

Doelgericht samenwerken
“Daarnaast worden we nog actiever in samenwerkingen die de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties bevorderen. Een van die doelen is Kwaliteitsonderwijs voor iedereen. Goed onderwijs vraagt om leerkrachten die met passie en energie voor de klas staan. Door de hoge druk en de tekorten in het onderwijs is dit niet altijd vanzelfsprekend. Met ons programma Energiek Lesgeven dragen we samen met onze partner VGZ bij aan het voorkomen en reduceren van verzuim en uitval in het onderwijs. Een betekenisvol verschil maken voor het onderwijs, dat is wat we samen met partners willen doen.”

Rijke historie
Jessica van Wingerden is trots op de rijke historie van Dyade. “Dyade is in 1656 vanuit de Laurenskerk in Rotterdam ontstaan. Met het oprichten van armenscholen en het bieden van onderwijs wilde de diaconie de kansenongelijkheid in de stad verkleinen. In de diaconiekamer werd de eerste administratie gedaan. Zo is Dyade ontstaan. Het ondersteunen van het onderwijs zit in ons DNA. Dat blijven we doen voor de huidige en komende generaties kinderen. De principes van Global Compact helpen ons daarbij.”

Over UN Global Compact
UN Global Compact is hét grootste wereldwijde duurzaamheidsinitiatief om in het bedrijfsleven de zeventien Sustainable Development Goals (SDG’s) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties gerealiseerd te krijgen. Global Compact telt inmiddels meer dan 16.000 bedrijven in 160 landen, waarvan zo’n 275 in Nederland.

Over Dyade
Dyade is een van de grootste dienstverleners in onderwijs en kinderopvang. Wij ontzorgen onze klanten op het gebied van Finance en HR en ondersteunen en inspireren besturen, directies en professionals. Dat doen wij door middel van administratieve dienstverlening (outsourcing), applicatiebeheer, advies, interim activiteiten en via onze Academy. Daarmee leveren we een maatschappelijk relevante bijdrage aan de toekomst van de kinderen van Nederland. Dát bindt, motiveert en inspireert ons. Dyade is samen met Visma initiatiefnemer van het Dyade Visma Onderwijs Experience Center en ISO 9001:2015 gecertificeerd voor al haar dienstverlening.

 

Deel dit bericht

Meer Nieuws

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x