Dé specialist in bedrijfsvoering voor het onderwijs       

logodef

Inzendingen Dyade Bestuursbokaal 2017
Het is niet meer mogelijk om uw bestuursverslag verkiesbaar te stellen voor de 11e editie van de Dyade Bestuursbokaal. 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste onderwijsbestuursverslagen van Nederland
Op 24 november 2016 werd door Dyade voor de 10e(!) keer op rij de verkiezing van het beste bestuursverslag van Nederland in het primair én het voortgezet onderwijs. Tijdens deze dag werden de bestuursverslagen van Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel te Amsterdam (PO) en Stichting ZAAM te Amsterdam (VO) verkozen tot beste bestuursverslagen van Nederland in het onderwijs.

Bestuursbokaal PO  Bestuursbokaal VO

Beste jaarverslag PO en VO
Van alle ingezonden bestuursverslagen zijn uiteindelijk 10 schoolbesturen genomineerd (5 PO, 5 VO). De onafhankelijke jury, onder leiding van voorzitter Hubert Visser (KPMG), heeft de verslagen beoordeeld en de winnaars gekozen op basis van zestien criteria waaronder; kwaliteit verslag intern toezicht, beleid versus resultaat, nodigt het verslag uit tot dialoog en discussie, koppeling tussen financiën en onderwijs, aandacht voor onderwijskwaliteit en kwaliteit van de paragraaf risicomanagement.

Winnaar Bestuursbokaal PO: Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel
De 22 openbare basisscholen in de stadsdelen Zuid en Centrum behoren sinds 1 januari 2008 tot de Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel. De scholen hebben gezamenlijk kwaliteitsnormen geformuleerd, maar geven ook ieder invulling aan een eigen onderwijskundig-concept. De Stichting heeft onder meer: zes Montessorischolen, twee Daltonscholen en twee Ontwikkelingsgerichte scholen.

De jury over het bestuursverslag van Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel: “Het bestuursverslag van Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel is inhoudelijk erg goed en compleet. Het bevat een duidelijke opzet, een heldere schrijfwijze en een mooie grafische vormgeving. Hierdoor is het geheel erg toegankelijk.”

Winnaar Bestuursbokaal VO: Stichting ZAAM
Stichting ZAAM, interconfessioneel onderwijs is op 1 augustus 2012 ontstaan en bestaat uit 24 kleinschalig georganiseerde scholen in het Voortgezet Onderwijs in Amsterdam, Zaandam en Monnickendam. 

Over het bestuursverslag van Stichting ZAAM merkt de jury op: “Het bestuursverslag van Stichting ZAAM als geheel ziet er fris en vernieuwend uit qua opzet en lay-out en is daarmee aantrekkelijk en toegankelijk om te lezen. Stichting ZAAM legt goede verantwoording af en geeft veel openheid naar de stakeholders wat het een compleet geheel maakt met SMART geformuleerde doelstellingen. Het bestuursverslag voldoet aan alle formele vereisten, is het goed leesbaar en professioneel vorm-gegeven.”

Stichting ZAAM: "We zijn blij verrast met het winnen van de Bestuursbokaal. We zien dit als een extra waardering voor ons werk. Het tot stand komen van het bestuursverslag/jaarrekening is ieder jaar weer een proces waar veel medewerkers binnen ZAAM bij betrokken zijn, een echte teameffort. De bokaal bevestigt voor ons dat we hiermee goed bezig zijn met elkaar.”

De Bestuursbokaal werd uitgereikt op 24 november tijdens het seminar Onderwijs Ontregelt

Meer informatie
Heeft u vragen of wenst u meer informatie, neem dan contact op met coördinator Willem Jan Oosterveen.

Willem Jan Oosterveen

Foto-WJO-Dyade-Advies

Dyade Advies
Tel.: 06-10364911
Stuur mij een email

Download de checklist bestuursverslag

 

plaatje checklist bestuursverslag module