logodef

Gezamenlijke FG

Ieder schoolbestuur heeft een functionaris gegevensbescherming (FG) nodig, maar moet u hier nu iemand extra voor aannemen, of iemand voor opleiden?

U kunt ook gebruik maken van een functionaris gegevensbescherming die ‘gedeeld’ wordt met andere schoolbesturen, om kosten te besparen.

Meer informatie

Contactpersoon Ronald van Rooijen

Ronald van Rooijen 2

Dyade Advies
Personeel
Tel. 030-3035130
Mob. 06-51097257
Stuur mij een email

AVG scan beeld1b hr tekst rood

Europese privacywetgeving

Heeft u het al geregeld? Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden en rond deze tijd werd de gehele gemeenschap bedolven onder e-mails die op één of andere manier te herleiden waren tot de AVG. De AVG is nu een half jaar oud en de storm met e-mails en het nieuws over dit onderwerp is inmiddels minder geworden. Tijd om terug te kijken wat de AVG ons heeft gebracht en vooruit te kijken naar wat er nog moet gebeuren op organisatorisch, operationeel en data specifiek vlak.

De AVG legt meer nadruk op de verantwoordelijkheid van organisaties om aan te tonen dat zij zich aan de wet houden. Vanwege de vele leerling- en personeelsgegevens geldt dit des te meer voor onderwijsinstellingen.

Veel scholen worstelen nog steeds met de vraag: in hoeverre voldoen wij aan de regels en wat moet ik precies doen?

Ondersteuning Dyade bij voldoen aan de AVG wetgeving

Deze nieuwe wetgeving vraagt om een nieuwe werkwijze van uw schoolorganisatie. Daarom heeft Dyade met myPrivacySolutions (Onderdeel van de Prince Group) een aanbod ontwikkeld om scholen te ondersteunen bij de implementatie van de AVG. 


Cartoon Dyade vdef