Uw partner achter het primaire proces

Lerarenbeurs 2022-2023

Leraren die een opleiding aan een hogeschool of universiteit willen volgen, kunnen tot en met 15 mei 2022 de lerarenbeurs aanvragen via Mijn DUO. De lerarenbeurs is bestemd voor leraren die werkzaam zijn binnen het primair onderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo. De lerarenbeurs bestaat uit een vergoeding voor collegegeld, studiemiddelen en reiskosten voor het studiejaar 2022-2023. Daarnaast kunt u subsidie krijgen om studieverlof te verlenen.

Voor de lerarenbeurs is in het studiejaar 2022-2023 een subsidieplafond van € 76.6 miljoen. Toekenning van de lerarenbeurs geschiedt op basis van diverse categorieën (herhaalaanvragen worden als eerste gehonoreerd) en op volgorde van binnenkomst.

Aangezien een onderdeel van de lerarenbeurs ook het toekennen van eventueel studieverlof betreft, moet u instemmen met de aanvraag van de leraar.

Deel dit bericht

Meer Nieuwsflits berichten

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x