Uw partner achter het primaire proces

Vanaf mei weer STAP-budget

Het STAP-budget is een subsidieregeling voor STimulering van de Arbeidsmarkt Positie. Volwassenen met een band tot de Nederlandse arbeidsmarkt kunnen een budget van maximaal 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling.

Deze aanvraag kan ingediend worden via het digitale portaal bij het UWV (www.stapuwv.nl) met uw DigiD account. Het toegekende budget kunt u gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding.

In 2022 is er € 160 miljoen beschikbaar. Dit budget is verdeeld over 5 aanvraagperiodes. Voor de eerste aanvraagperiode die op 1 maart is ingegaan is er veel belangstelling geweest. Hierdoor kunnen aanvragen niet meer gehonoreerd worden, omdat het budget van de eerste aanvraagperiode is uitgeput.

Nieuwe aanvraagronde
Vanaf 1 mei kunt u een nieuwe aanvraag indienen. In 2023 wordt het budget verhoogd tot € 200 miljoen en zijn er 6 aanvraagperiodes. Meer informatie over het STAP-budget vindt u op de website van de Rijksoverheid.

 

Deel dit bericht

Meer Nieuwsflits berichten

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x