Uw partner achter het primaire proces

Aanvragen werkloosheidsuitkering

Mocht uw dienstverband niet worden verlengd of worden beëindigd, heeft u mogelijk recht op een werkloosheidsuitkering. U dient zich hiervoor te melden bij het UWV. Dit kan op de website www.werk.nl. Nadat u zich heeft ingeschreven, kunt u hier uw WW-aanvraag invullen. Een werkloosheidsuitkering kunt u vanaf 1 week voor uw laatste werkdag aanvragen en moet uiterlijk binnen 1 week na de laatste werkdag zijn aangevraagd. Om deze digitale procedure te kunnen starten moet u gebruikmaken van uw  DigiD.

Naast een werkloosheidsuitkering komt u mogelijk in aanmerking voor de Bovenwettelijke Werkloosheidsuitkering. Via https://www.wwplus.nl/ kunt u uw aanvraag snel, eenvoudig en veilig indienen. Dit kan echter pas nadat u eerst de algemene werkloosheidsuitkering heeft aangevraagd en u van de toekenning van de uitkering een beschikking heeft ontvangen van het UWV.

Deel dit bericht

Meer salarisbrieven

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x