Dé specialist in bedrijfsvoering voor het onderwijs       

logodef

Maximale flexibiliteit met Payrolldienstverlening van RandstadRandstad 1

Ervaring leert dat veel schoolorganisaties behoefte hebben aan flexibele arbeid. Het houdt organisaties flexibel, innovatief en krachtig en biedt werknemers de kans om in te stromen en ervaring op te doen.

In 2016 is er opnieuw flink gepolderd over flexibele arbeid. Neem bijvoorbeeld de invoering van de Wet DBA en de bijbehorende discussie. Voorlopig vindt er geen handhaving plaats. Ook payroll lag weer onder vuur in de politiek.

Oordeel Hoge Raad 

Wat we voor nu weten is dat er voorlopig geen reparatiewetgeving komt om de groei van de payrollbranche af te remmen. De Hoge Raad oordeelde recent dat payrollbedrijven feitelijk uitzenders zijn. In tegenstelling tot uitzenders krijgen payrollbedrijven geen opdrachten om personeel te werven en plaatsen. Voor de Hoge raad maakt dit geen verschil.

Een werknemer is via payrolling 5,5 jaar flexibel in te zetten bij onderwijsorganisaties. Bij een rechtstreeks dienstverband mogen maximaal drie tijdelijke contracten gedurende twee jaar aangeboden worden (m.u.v. inzet ter vervanging van ziekte in het PO). Maximale flexibiliteit voor onderwijsinstellingen dus, met het voordeel van een langdurige inzetbaarheid zodat er geen kennis verloren gaat en stabiliteit in de bezetting van klassen.

Voordelen voor de werknemer

Voor onderwijsinstellingen biedt payrolling dus vele voordelen, maar hoe zit het voor de werkende? Is langdurig flexibel werken nou echt zo slecht, zoals in diverse media te lezen was de afgelopen periode? Een belangrijke voorwaarde bij payrolldienstverlening is het borgen van goed werkgeverschap. Werken met Randstad betekent werken met een marktleider. Een marktleider die de zorg voor haar mensen voorop stelt. Zo kunnen flexwerkers via ons een perspectiefverklaring aanvragen voor een hypotheek en gebruikmaken van ons opleidingsaanbod.

Ook blijven we met onderwijsinstellingen in gesprek over de invulling van goed werkgeverschap, zodat flexibele arbeid met zorg en aandacht voor de mens wordt ingezet. We volgen hierbij de onderwijs cao waarbij de medewerker o.a. recht heeft op gelijke inschaling en de eindejaarsuitkering. Ook pensioen via het ABP behoort tot de mogelijkheden.

Voordelen voor onderwijsorganisaties

  • Scherpe tariefstelling op basis van de Voordeelservice van Dyade
  • Beheersen risico’s op (B)WW
  • Optimale inzet flexibele arbeid
  • Geen zorgen meer over de wet- en regelgeving
  • Toegang specialistische kennis

Payrolling via Randstad

Bij Randstad bent u voor payrolling aan het juiste, betrouwbare adres. Werken met ons betekent toegang tot alle voordelen van flexibel werken, maar wel mét aandacht en oplossingen voor de keerzijde van flexwerken. Een win-win situatie. Wilt u meer weten over onze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via dit formulier. Wij zorgen ervoor dat de lokale accountmanager van Randstad Payroll Solutions contact met u opneemt om de mogelijkheden te bespreken.

vacature plaatsen algemeen 2Randstad payrolling