Uw partner in Finance & HR

Onderzoek Positieve Impact

Onderzoek Positieve Impact

Hoogleraar Pascale Peeters (Nyenrode Business Universiteit) en Dr. Jessica van Wingerden (UN Global Compact Network, Dyade) werken samen aan het Positieve Impactonderzoek naar duurzaamheid in het onderwijs. Deze vragenlijst staat momenteel open en kun je hier invullen.

Wat willen jullie precies te weten komen?

We willen inzichtelijk maken hoe de mensen die het mensen die het onderwijs maken in Nederland staan tegenover duurzaamheid. Iedereen die in het onderwijs werkt draagt dagelijks bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Een van onze onderzoeksvragen is, bijvoorbeeld, of iedereen zich bewust is van de positieve impact die ze samen met collega’s maken.

Waarom onderzoeken jullie dit juist binnen het onderwijs?

We zien dat professionals in het onderwijs iedere dag het verschil maken in onze samenleving. De toekomst van jongeren zal er anders uitzien dan de wereld van nu, sociale en ecologische vraagstukken zullen nog prominenter aanwezig zijn. Een duurzame wereld voor mens en planeet start in het onderwijs, dat maakt het zo’n interessante sector om te onderzoeken.

Wat is de waarde van dit onderzoek?

Met dit wetenschappelijke onderzoek maken we de positieve impact van het onderwijs, zowel binnen als buiten de schoolmuren en schooltijden inzichtelijk. We laten daarmee zien hoe groot de positieve impact is van de mensen die het onderwijs maken. Met die kennis willen we organisaties die hun impact willen vergroten met de nieuwste inzichten ondersteunen.

Doe ook mee en vul de vragenlijst in, dit duurt ongeveer 10 minuten. Alvast dank voor je waardevolle bijdrage! 

Pascale en Jessica 

Deel dit bericht

Administratief bijblijven

Actuele informatie over uw administratie, cao’s, wet- en regelgeving en meer.
U vindt het in de Nieuwsflits en de Maandbrief Salarisbetaling van Dyade. 

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x