Duurzaamheid zit in ons DNA. Sinds 1656 draagt Dyade direct en indirect bij aan kwaliteitsonderwijs in Nederland. Dit doen wij vanuit de overtuiging dat onderwijs de fundatie vormt voor kansengelijkheid, inclusiviteit en participatie. Kwaliteitsonderwijs vormt een essentiële basis om talenten te ontplooien en bij te dragen aan een vitale en veerkrachtig samenleving. Dit start met sterk leiderschap, goed bestuur in onderwijs en kinderopvang en een intensieve samenwerking. We zijn trots op onze rijke geschiedenis en we zijn toegewijd om blijvend een duurzame impact te maken. Voor onze medewerkers, voor onze klanten en voor de samenleving. Wat we doen, doen we duurzaam. Al meer dan 350 jaar.
Goed onderwijs is dus één van de meest duurzame investeringen die er zijn. Onderwijs is het fundament onder onze samenleving en vervult een cruciale rol in ieders leven. Zowel wanneer je opgroeit, als ook later in je leven en loopbaan. Toegang tot goed onderwijs voor iedereen en een leven lang leren zijn duurzaamheidsdoelstellingen – Sustainable Development Goals – van de Verenigde Naties. Als dienstverlener voor het onderwijs en de kinderopvang, levert Dyade al meer dan 350 jaar een betekenisvolle bijdrage om dit mogelijk te maken.
Samen maken we de impact groter
Hoewel het als vanzelfsprekend voelt om bij te dragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen, hebben we er in 2022 heel bewust voor gekozen om ons aan te sluiten bij de UN Global Compact en bij SDG Nederland. De UN Global Compact is hét grootste, wereldwijde duurzaamheidsinitiatief om in de samenleving de zeventien Sustainable Development Goals (SDG’s) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties gerealiseerd te krijgen.
Als partner van de Global Compact onderschrijven we de tien principes op het gebied van mensenrechten, arbeid, milieu en anticorruptie die bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Wij hebben deze geïntegreerd in onze strategie, cultuur en bedrijfsvoering. Specifiek gaat het dan bijvoorbeeld om het omarmen van inclusiviteit en diversiteit, milieubewust gedrag van medewerkers en partners en aandacht voor anticorruptie in onze administratieve dienstverlening. We rapporteren jaarlijks over onze inspanningen om de tien principes verder in onze dienstverlening te integreren.
Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
Onze ambitie is om een substantiële bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Dit willen we doen voor onze klanten en uiteraard voor onze eigen organisatie. Dyade is gecertificeerd voor de MVO Prestatieladder versie 4.0, niveau 3. Dit is een praktische toepassing van ISO 26000 voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
Tijdens een onafhankelijke audit is Dyade beoordeeld op diverse thema’s op het gebied van People, Planet en Prosperity, waaronder behoorlijk bestuur, goed werkgeverschap, klimaat, eerlijk zaken doen en betrokkenheid bij de samenleving.
Dyade zet zich elke dag in om klanten te helpen een positieve impact te maken. De certificering van de MVO Prestatieladder laat zien dat we zelf ook concrete stappen maken op het gebied van ESG, de belangrijkste criteria om ecologische, sociale en bestuurlijke duurzaamheid van een organisatie te meten.
In ons MVO Jaarverslag lichten we onze ambitie, gestelde doelen, ondernomen acties en behaalde resultaten toe.
Alle dienstverlening van Dyade is ISO 9001:2015 en ISO 27001:2013 gecertificeerd. ISO 9001 betekent dat het kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan het wettelijke toetsingskader van de ISO-norm. Werken volgens de ISO 27001 norm (managementsysteem voor informatiebeveiliging) houdt in dat Dyade informatie en gegevens zorgvuldig en veilig verwerkt en daarmee voldoet aan eisen van wetgeving, klanten en overheden.
Dyade is aangesloten bij brancheorganisatie BRAVO.
Dyade en Leren voor Morgen
Dyade is aangesloten bij de Coöperatie Leren voor Morgen. Dit samenwerkingsverband zet zich in voor leren voor duurzame ontwikkeling; binnen én buiten het onderwijs en van peuter tot professional. Dyade spant zich binnen dit netwerk in om duurzaamheid in het DNA van het onderwijs te verankeren. De Coöperatie in z’n geheel doet dit aan de hand van een integrale benadering; The Whole School Approach.
De Sustainable Development Goals (SDG’s) worden als raamwerk voor de inhoud van duurzame ontwikkeling gebruikt. Deze brede insteek houdt in dat er – naast milieuaspecten – naar de sociale kant van duurzaamheid (gelijkheid en inclusiviteit) wordt gekeken. Coöperatie Leren voor Morgen is ook landelijk coördinator van de Alliantie rondom SDG4. Binnen de samenwerking wordt de verbinding gezocht met docenten, scholen en organisaties die verder willen met duurzame ontwikkeling in het onderwijs. Dit gebeurt door netwerken, met bijeenkomsten, evenementen en projecten.
Duurzaam onderwijs stelt lerenden in staat tot het hebben van kennis en bewustzijn over duurzaamheid, het voelen van betrokkenheid en het duurzaam handelen in een duurzame samenleving. Het onderwijssysteem is daar voedend aan; het zorgt ervoor dat lerenden het onderwijs uitdagend, betekenisvol en leuk vinden. En dat het voor docenten relevant en leuk is om les te geven in het licht van de uitdagingen van de 21e eeuw.
Sinds 1656
Een betekenisvol en duurzaam verschil maken voor het onderwijs. Dit is wat Dyade samen met haar klanten en partners wil doen. Het duurzaam ondersteunen van het onderwijs zit sinds 1656 in ons DNA. Dit doen we in onze duurzame leergangen en in de ondersteuning en ontzorging van organisaties. Zo kunnen bestuurders en professionals zich richten op wat er echt toe doet: kwaliteit van het onderwijs en de kinderopvang.
Dit blijven we doen. Voor de huidige generatie, voor de toekomstige generaties, en voor tenminste de volgende 350 jaar.
Wil je in gesprek over onze impact? Of over hoe we samen jouw impact kunnen vergroten? Mail naar duurzaamheid@dyade.nl.