Uw partner in Finance & HR

Beschikking Werkhervattingskas van de Belastingdienst

Beschikking Werkhervattingskas van de Belastingdienst

Jaarlijks ontvangt u eind van het jaar de zogenaamde beschikking Werkhervattingskas (Whk) van de Belastingdienst. Hierop staan de premies van het jaar daarop die u moet betalen voor arbeidsongeschikte medewerkers met een vast of tijdelijk contract (WGA) en de premie voor zieke medewerkers met een tijdelijk contract (ZW-flex).

Schadelast

Voor werkgevers met meer dan 10 personeelsleden is de premie mede afhankelijk van de toegerekende schadelast. Schadelast betekent globaal de uitkeringen die UWV heeft gedaan voor WGA en ZW-flex. Heeft u geen schadelast, dan betaalt u de minimale premie. Heeft u wel schadelast, dan betaalt u een hogere premie die kan oplopen tot de maximale premie. Dit verschil kan oplopen tot een paar procent van uw loonsom.

Doe de Sociale Verzekeringsscan

De Werkhervattingskas is een complexe materie van premieheffing. De beschikking van de Belastingdienst bevat vaak fouten.

Afgelopen jaren heeft Dyade met de Sociale Verzekeringsscan grote besparingen voor haar klanten gerealiseerd. Controle en bezwaar kan zelfs tot 5 jaar terug. Wij kunnen het gehele traject van controle tot bezwaar voor u uitvoeren. Laat deze kans niet voorbij gaan en vraag vandaag nog de quick scan Sociale Verzekeringsscan aan.

Deel dit bericht

Wij helpen u graag

Administratief bijblijven

Actuele informatie over uw administratie, cao’s, wet- en regelgeving en meer.
U vindt het in de Nieuwsflits en de Maandbrief Salarisbetaling van Dyade. 

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x