Bespaar op premies sociale verzekeringswetten

Bespaar op premies sociale verzekeringswetten

Werkgevers zijn verantwoordelijk voor de kosten van verzuim van zieke medewerkers, in tijdelijke of vaste dienst, gedurende 2 jaar. Wordt een medewerker na 2 jaar verzuim arbeidsongeschikt bevonden, dan worden veelal ook deze kosten gedurende 10 jaar toegerekend aan de werkgever.

De grootste kostenpost van werkgevers in het onderwijs is over het algemeen de post loonkosten. De kosten van verzuim en arbeidsongeschiktheid, kunnen dan ook een behoorlijke aanslag op de (financiële) bedrijfsvoering betekenen.

Dyade ondersteunt veel onderwijsinstellingen reeds op het gebied van verzuim. Maar als – dé specialist in bedrijfsvoering voor het onderwijs – kan Dyade u op veel meer terreinen van verzuim en arbeidsongeschiktheid adviseren en ondersteunen. Een paar voorbeelden:

Forse stijging premies WGA en Ziektewet 2022

Middelgrote en grote onderwijsinstellingen betalen in 2022 een gedifferentieerde WGA en Ziektewet premie op basis van de toegerekende schadelast in 2020. De maximale premie WGA stijgt met ruim 7,7%  van 3,12% in 2021 naar 3,36% in 2022. De maximale premie Ziektewet stijgt met 17,2% van 2,32% in 2021 naar 2,72% in 2022. Er is sprake van een forse stijging.

Besparen

Dyade heeft met partner Merces Custodio in korte tijd € 600.000 aan besparingen gerealiseerd voor onderwijsinstellingen.
Doe de Dyade Sociale verzekeringsscan en laat u informeren over uw besparingsmogelijkheden!

Contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op!

Deel dit bericht

Wij helpen u graag

Administratief bijblijven

Actuele informatie over uw administratie, cao’s, wet- en regelgeving en meer.
U vindt het in de Nieuwsflits en de Maandbrief Salarisbetaling van Dyade. 

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x