Uw partner in Finance & HR

Informatiebeveiliging en Privacy tooling

Informatiebeveiliging en Privacy tooling

Informatiebeveiliging en Privacy tooling voor het po, vo en mbo

Veel schoolorganisaties staan voor grote uitdagingen rondom de AVG. Een veilige, privacy-vriendelijke, ‘AVG-proof’ schoolomgeving vraagt veel werk en aandacht van de verantwoordelijken. In sommige gevallen ontbreekt het binnen schoolorganisaties aan overzicht in de status en voortgang. Vrijwel altijd kost het traject veel inspanning en tijd. Schoolorganisatie hebben daardoor de behoefte aan een totaaloplossing. Een oplossing die werk uit handen neemt en zorgt voor overzicht, structuur en inzicht om aantoonbaar aan de ‘verantwoordings- en informatieplicht’ te voldoen.

Met ruim 200 schoolorganisaties is YourSafetynet in Nederland de absolute marktleider in het primair- en voortgezet onderwijs. De krachtige functies van geautomatiseerde tooling is 100% compatibel met het 5-stappenplan van Kennisnet en biedt de  nodige praktische handreikingen en ondersteuning voor Informatiebeveiliging en Privacy (IBP).

De tooling omvat o.a.:

  • Intelligente tooling voor het eenvoudig aanmaken en beheren van verwerkingsactiviteiten (digitaal Register van verwerkingsactiviteiten)
  • Geautomatiseerd beveiligingsincidenten registreren, verwerken en afhandelen (digitaal Register van beveiligingsincidenten)

Voordelen van de YourSafetynet tooling voor u als gebruiker:

  • Organiseren en structureren van het IBP-beleid
  • Inzicht in status en voortgang
  • Volledige (digitale) integratie van uw bestaande IBP-documenten en structuur

Functionaris Gegevensbescherming

De taken en verantwoordelijkheden van een Functionaris Gegevensbescherming van Dyade kunnen, ook bij beperkende maatregelen door corona, met de YourSafetynet tooling op afstand worden uitgevoerd. Gezien de onafhankelijke positie van onze Functionaris Gegevensbescherming kan Dyade deze tooling echter niet direct aan uw schoolorganisatie als verwerkingsverantwoordelijke aanbieden.

Korting op de tooling van YourSafetynet

Klanten van Dyade krijgen een exclusieve korting op de diensten van YourSafetynet, zodat zij tijd en kosten kunnen besparen door doeltreffende IBP-tooling. Heeft u interesse om van deze korting gebruik te maken? Neem dan contact op met dyade@yoursafetynet.com.Vermeld daarbij:

  • Naam en adres van de schoolorganisatie
  • Contactpersoon
  • Telefoonnummer waaronder u bereikbaar bent
  • Aantal leerlingen en leerkrachten

Vervolgens zal een medewerker van YourSafetynet contact met u opnemen.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van deze informatie meer vragen over de samenwerking en dienstverlening van Yoursafetynet en Dyade rondom informatiebeveiliging & privacy? Ronald van Rooijen is Senior adviseur bij Dyade en Extern Functionaris Gegevensbescherming.

Deel dit bericht

Wij helpen u graag

Administratief bijblijven

Actuele informatie over uw administratie, cao’s, wet- en regelgeving en meer.
U vindt het in de Nieuwsflits en de Maandbrief Salarisbetaling van Dyade. 

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x