Uw partner in Finance & HR

Cafetariaregeling

Cafetariaregeling

De cafetariaregeling is een goed voorbeeld van een win-win situatie voor zowel werkgever als werknemer. Niet alleen kan een goede regeling leiden tot een aantrekkelijker arbeidsvoorwaardenpakket voor (beoogde) werknemers, maar het werkt ook kostenbesparend voor de werkgever. Toch merken we dat er nog vaak vragen en onduidelijkheden bestaan over de cafetariaregeling.

Hoe werkt een cafetariaregeling? Hoe verhoudt dit zich tot de werkkostenregeling? Waarom zou ik mijn oude regeling bijwerken en waarom moeten werknemers jaarlijks voor januari formulieren invullen?

Dit hebben wij nog eens duidelijk voor u in kaart gebracht in het Dyade artikel ‘Eenvoudig fiscaal voordeel genieten? Kies dan de Dyade-cafetariaregeling.’

Voor een korte uitleg over de cafetariaregeling kunt u ook onze animatie bekijken.

Dyade-cafetariaregeling

Dyade werkt met een modulaire cafetariaregeling. Zo kunnen wij snel en gericht maatwerk leveren voor uw scholen. De Dyade-cafetariaregeling legt  kort en duidelijk uit hoe de regeling werkt en wat de specifieke voorwaarden en procedures per onderdeel zijn.

Onze basisregeling omvat vergoedingen voor de fiets en de vakbondscontributie. Deze regeling is uit te breiden met extra modules zoals bedrijfsfitness, mobiele ICT apparatuur, inrichting werkruimte thuis, en kinderopvang.

Het opnemen van groene voorzieningen in de secundaire arbeidsvoorwaarden via de cafetariaregeling van (onderwijs)organisaties wordt steeds populairder bij werkgevers en werknemers. Steeds meer werkgevers zetten hun vrije ruimte werkkosten in op het klimaatbudget, het (deel) budget voor de aanschaf van een (elektrische) fiets of andere groene voorzieningen als bijvoorbeeld  de aanschaf van een warmtepomp, zonnepanelen of een laadpaal voor de privé auto. Volgens het Intermediair Imago Onderzoek 2021 geeft maar liefst 88 procent van de werkenden de voorkeur aan een organisatie die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Groene voorzieningen bevorderen daarmee het imago van (onderwijs)organisaties en de instroom van medewerkers.

Dit hebben wij voor u verduidelijkt in het Dyade artikel ‘Groene arbeidsvoorwaarden in het onderwijs en de kinderopvang’. 

Voor het uitruilen van reiskosten woon-werkverkeer verwijzen wij u naar onze speciale Landelijke Dyade Regeling, waarin dit apart wordt geregeld.

Onderhoud

Dyade heeft periodiek overleg met de Belastingdienst om te waarborgen dat haar regelingen voldoen aan actuele wet- en regelgeving. Met uw Dyade-onderhoudsabonnement bent u dus elk jaar verzekerd dat uw regelingen blijvend voldoen aan de wettelijke eisen.

Zo hebben wij in 2019-2021 onze modellen gestroomlijnd, het verwerkingsformulier grondig aangepast, de aanmeldprocedure vereenvoudigd en de mogelijke doelen en bronnen aangevuld, waarbij met name de herinvoering van het vakantiegeld de aantrekkelijkheid van de cafetariaregeling sterk heeft vergroot.

Heeft u al een regeling, inclusief onderhoudsabonnement, bij Dyade afgesloten?

Wij nemen na de herfstvakantie contact met u op om de wijzigingen in de cafetariaregeling door te nemen. Speerpunten hierbij zijn;

  • Aanpassing van ons model en het bijbehorende verwerkingsformulier
  • Eventueel aanpassen financiële kaders

U kunt dan ook uw eventuele wens bespreken met betrekking tot uitbreiding of inkrimping van uw cafetariaregeling. In overleg met u bekijken we dan welke wijzigingen kunnen of moeten worden doorgevoerd in uw regeling.

Geïnteresseerd?

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden gerust contact met ons op.

Terug naar de pagina Werkkosten en aanvullende arbeidsvoorwaarden

Deel dit bericht

Administratief bijblijven

Actuele informatie over uw administratie, cao’s, wet- en regelgeving en meer.
U vindt het in de Nieuwsflits en de Maandbrief Salarisbetaling van Dyade. 

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x