Duurzaam HRM in de praktijk

Duurzaam HRM in de praktijk

In de dagelijkse praktijk is zichtbaar welke grote impact de hoge werkdruk, het tekort aan leraren en ziekteverzuim van professionals heeft. Kinderopvanglocaties die noodgedwongen tijdelijk de deuren sluiten; leerlingen die naar huis worden gestuurd; achterstanden in de ontwikkeling van kinderen en jong volwassenen; het zijn terugkerende onderwerpen uit landelijke nieuwsberichten. Investeren in de vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en bevlogenheid van alle mensen die werken in deze cruciale sectoren, is daarom een must. De experts van Dyade Advies krijgen dagelijks te maken met deze knelpunten in de praktijk.

Bevlogenheid en werkplezier

De vraagstukken die in de praktijk centraal staan, raken allemaal de principes van duurzaam HRM. Zowel vanuit directeuren en bestuurders, als directeuren HR komen vragen als: Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn medewerkers tot hun pensioen kunnen blijven werken? Hoe zorg ik voor een goede ‘employee journey’, meer bevlogenheid en werkplezier? Hoe voorkom ik verzuim en wat zijn de juiste stappen om iemand weer aan het werk te krijgen? Bij al deze vraagstukken is een analyse van de werkelijke situatie en inzicht vanuit verschillende perspectieven de basis. Wat is de situatie van het betreffende team, de afdeling, locatie of het bestuur? Wat is de échte behoefte? Wat is er al gedaan en wat werkt goed, maar wat nog niet?

Het uiteindelijke doel

Dyade draagt op diverse manieren bij aan duurzaam HRM binnen het onderwijs en de kinderopvang. Onze HR-adviseurs adviseren vanuit hun expertise en ervaring over diverse HR- vraagstukken en staan naast de directeur, manager of bestuurder om het verschil te maken voor de organisatie. Daarnaast kunnen we het projectmanagement verzorgen, of voorzien in tijdelijke inzet op de locatie van de klant. De experts van Dyade Advies geven ook cursussen aan (adjunct)directeuren, bestuurders en staf-professionals. Bij alles wat Dyade Advies doet, worden de juiste handvatten geboden voor analyse, voorkomen en aanpak van verzuim én het bevorderen van werkplezier. Bevlogenheid en werkplezier zijn essentieel om het werk blijvend te kunnen uitvoeren. Het uiteindelijk doel is dat alles wat we doen, ten goede komt aan het onderwijs en aan de leerlingen.

Meer informatie? Mail duurzaamheid@dyade.nl

Actuele informatie over administratieve zaken, cao’s, wet- en regelgeving en meer?

Deel dit bericht

Administratief bijblijven

Actuele informatie over uw administratie, cao’s, wet- en regelgeving en meer.
U vindt het in de Nieuwsflits en de Maandbrief Salarisbetaling van Dyade. 

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x