Uw partner in Finance & HR

Vertrouwenspersonen

Vertrouwenspersonen

Elke werkgever is wettelijk verplicht een veilige werkomgeving aan de medewerkers te bieden. Voor de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid betekent dit dat er een vertrouwenspersoon moet zijn. Binnen het onderwijs is daar sinds de Kwaliteitswet in 1998 al werk van gemaakt. Naar verwachting zal het aanstellen van een vertrouwenspersoon binnenkort wettelijk verplicht zijn én wordt de positie van de vertrouwenspersoon versterkt. Zie ook: Voorstel van wet van het lid Renkema tot wijziging van de Arbeidsomstandighedenwet in verband met het verplicht stellen van een vertrouwenspersoon.

Samenwerkingspartner

Sinds kort heeft Dyade een nieuwe samenwerkingspartner: Merlijn Advies Groep. Door deze samenwerking kunnen schoolbesturen en kinderopvanginstellingen nu met korting:

  • een beroep doen op o.a. een externe vertrouwenspersoon;
  • de opleiding tot gecertificeerd vertrouwenspersoon kunnen of
  • andere expertise op het gebied van conflicten inschakelen.

Merlijn Advies Groep is al circa 30 jaar actief op het brede terrein van conflicten en beschikt over een uitgebreide pool van professionals op dit gebied, waaronder gecertificeerde vertrouwenspersonen. Ze werken landelijk, zodat er altijd iemand bij u in de buurt is. Ze kunnen ingezet worden als extern vertrouwenspersoon, als sparring partner van de interne vertrouwenspersonen of contactpersonen. Ook advies op het gebied van ongewenste omgangsvormen en integriteit behoort tot de taken van een externe vertrouwenspersoon.

Desgewenst kunnen de vertrouwenspersonen alleen voor medewerkers van uw organisatie beschikbaar zijn of ook voor leerlingen/ouders/verzorgenden. Aan u de keuze.

Wat kunnen wij voor u doen?

Conflicten en/of ongewenste omgangsvormen zijn een belangrijke oorzaak van langdurig ziekteverzuim. Door hier op een goede manier mee om te gaan, kunnen wij u dus veel ‘gedoe’ en geld besparen. Dat kan bijvoorbeeld door het inzetten van een gecertificeerde externe vertrouwenspersoon, een mediator of een andere conflictprofessional. Ook kunnen wij uw medewerkers en leidinggevenden trainen in de vele aspecten rond het voorkomen en oplossen van conflicten. Dit doen we graag in nauw overleg met u en we zijn specialist in maatwerk.

Welk probleem lost dit voor u op?

Waarschijnlijk wordt binnenkort het hebben van een vertrouwenspersoon verplicht, maar ook nu al moet u uw medewerkers een veilige werkomgeving bieden. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon is daarbij een belangrijke factor. Zij kunnen, indien gewenst, snel andere expertise inschakelen, zodat bijvoorbeeld langdurig ziekteverzuim kan worden voorkomen. En dat bespaart u naast veel geld vooral ook veel kopzorgen.

Wat is uw voordeel?

Merlijn Advies Groep heeft met Dyade een mantelcontract afgesloten, waarbij u als onderwijsinstelling profiteert van aantrekkelijke kortingen. Een paar voorbeelden:

  • 8% korting op het Basispakket waarbij het beleid op het gebied van ongewenste omgangsvormen en integriteit wordt doorgelicht.
  • 8% korting op het uurtarief  van de externe vertrouwenspersoon of mediator.

Merlijn Advies Groep kijkt graag samen met u naar de best passende oplossing voor uw organisatie.

Meer informatie

Heeft u vragen over het arrangement bij Merlijn Advies Groep? Neem dan contact op met één van onze adviseurs via dyade.advies@dyade.nl.

Deel dit bericht

Wij helpen u graag

Administratief bijblijven

Actuele informatie over uw administratie, cao’s, wet- en regelgeving en meer.
U vindt het in de Nieuwsflits en de Maandbrief Salarisbetaling van Dyade. 

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x