Uw partner in Finance & HR

Bovenwettelijke uitkeringen – de WOPO en WOVO

Bovenwettelijke uitkeringen – de WOPO en WOVO

Wat is de WOPO/WOVO?

Medewerkers uit het primair en voortgezet onderwijs hebben bij werkloosheid naast een WW-uitkering, onder voorwaarden ook recht op bovenwettelijke uitkeringen. Dit is vastgelegd in de regeling Werkloosheid Onderwijspersoneel Primair/Voortgezet Onderwijs, ofwel de WOPO of WOVO. Deze verhoogt de WW-uitkering (via een aanvullende uitkering) en verlengt het traject via een reparatie uitkering en eventuele aansluitende en extra aansluitende uitkeringen.

Het primair onderwijs en voortgezet onderwijs hebben een aparte regeling

Individueel uitkeringsoverzicht

Dyade kan snel en eenvoudig een berekening van een eventuele uitkering en een overzicht van het uitkeringstraject leveren. Hierbij kijken wij naar de duur, de bruto bedragen (zowel per maand als over het totale traject) en de kosten.

Met deze gegevens wordt het voor zowel werknemer als werkgever inzichtelijk wat de consequenties zijn bij een ontslag of beëindiging. Als bijlage leveren we nog de gebruikelijke Pardon berekeningen mee ter extra informatie. Dit is mogelijk voor zowel primair als voortgezet onderwijs.

Vraag gratis handreikingen Vuistregels WW en Bovenwettelijke uitkeringen aan

Daarnaast biedt Dyade kosteloos de handreikingen Vuistregels WW en BW Primair en Voortgezet onderwijs aan met uitleg over de verschillende regelingen. Deze handreikingen bieden u inzichten en kunt u desgewenst ook verstrekken aan de betreffende medewerkers die voor een beslissing staan.

Overige aspecten van de WOPO en WOVO

In het kader van deze regeling kunnen ook rechten ontstaan op loonsuppletie, garantie-uitkering, overlijdensuitkering en andere regelingen. Dyade zal u daarover informeren.

Contact

Wilt u meer weten of heeft u interesse in onze individuele berekeningen? Neem dan contact op met Wilma Rijndorp of Karin Beckerman.

Deel dit bericht

Uw contactpersoon

Administratief bijblijven

Actuele informatie over uw administratie, cao’s, wet- en regelgeving en meer.
U vindt het in de Nieuwsflits en de Maandbrief Salarisbetaling van Dyade. 

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x