Uw partner in Finance & HR

Handboek AO/IC

Handboek AO/IC

Het startpunt van de inrichting van de (administratieve) organisatie is het bepalen van de informatiebehoefte. Dit is afhankelijk van de verantwoordelijkheden die voortkomen uit het opgestelde beleid en bestaande wet- en regelgeving. Vanuit de informatiebehoefte, wordt nagegaan uit welke bron (systemen) deze informatie kan worden gehaald en welke processen hieraan voorafgaan.

  • Definiëren informatiebehoefte
  • Procesbeschrijving
  • Evaluatie efficiëntie en kwaliteit inrichting
  • Procesverbetering

Het opstellen van een handboek AO/IC is voor de meeste organisaties een tijdrovende bezigheid. Het opstellen van het handboek kan worden verzorgd door een financieel adviseur van Dyade. Door de afstand van de organisatie die de adviseur heeft, is de adviseur ook goed in staat de huidige organisatie door te lichten en te zien waar verbeteringen mogelijk zijn. Bij het implementeren van deze verbeteringen kan ook ondersteuning worden geboden.

Indien u al een handboek AO/IC heeft of onderdelen daarvan, zoals een inkoopbeleid, is het goed om eens in de zoveel tijd te evalueren of dit nog voldoet aan de nieuwe ontwikkelingen en of het handboek in de praktijk wordt gevolgd. Ook voor deze evaluatie kan een adviseur van Dyade worden ingeschakeld.

Contact

Wenst u meer informatie? Neem dan direct contact op met Dyade.

 

Deel dit bericht

Wij helpen u graag

Administratief bijblijven

Actuele informatie over uw administratie, cao’s, wet- en regelgeving en meer.
U vindt het in de Nieuwsflits en de Maandbrief Salarisbetaling van Dyade. 

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x