Uw partner achter het primaire proces

YourSafetynet

YourSafetynet

Dyade Advies werkt voortdurend aan het uitbouwen van haar dienstverlening en zoekt daarbij de samenwerking met gerenommeerde partners. We zijn dan ook trots op de samenwerking met YourSafetynet als het gaat om Informatiebeveiliging en Privacy (IBP).

Samenwerking Dyade en YourSafetynet

Dyade en YourSafetynet werken sinds 2021 samen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Informatiebeveiliging en privacy zijn inmiddels vaste onderdelen geworden binnen de processen van onderwijsorganisaties. Dyade biedt diensten aan op dit gebied zoals advies, begeleiding en controle. Dyade heeft een Functionaris Gegevensbescherming in dienst, die inmiddels  door verschillende besturen ingehuurd is en vanuit die besturen officieel geregistreerd is bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Vanuit veel schoolbesturen is er behoefte aan ondersteuning bij de verdere inrichting van de processen rondom informatiebeveiliging en privacy. Gebleken is dat software tooling hierbij een belangrijke ondersteunende rol kan spelen. Bij een aantal besturen van Dyade is YourSafetynet al de leverancier van privacy software en vanuit deze relatie zijn de verdere stappen voor samenwerking tussen Dyade en YourSafetynet gezet. Medewerkers van Dyade worden inmiddels getraind in het gebruik van de software van Yoursafetynet en kunnen hierdoor hun werkzaamheden uitvoeren met behulp van de software van YourSafetynet. Niet alleen biedt dit voordelen bij het verder inrichten van de processen, maar biedt dit ook voordelen op het gebied van verantwoording en rapportages. De gecombineerde aanpak van Dyade en YourSafetynet betekent voor klanten de voordelen van tijdbesparing, gemak, efficiëntie en een verdere professionalisering van de processen van informatiebeveiliging en privacy.

Mantelovereenkomst

Dyade heeft een mantelovereenkomst afgesloten met YourSafetynet. Klanten van Dyade kunnen hierdoor tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de software van YourSafetynet. De mantelovereenkomst geldt uitsluitend en exclusief voor de PO- en VO schoolbesturen die hun diensten bij Dyade hebben ondergebracht. Met ruim 200 schoolbesturen vertegenwoordigt Dyade maar liefst 1800 scholen in het PO en VO. Op basis van deze omvang zijn Dyade en YourSafetynet een specifieke prijsstelling overeengekomen voor de klanten van Dyade. Naast schaalvoordelen biedt de software van YourSafetynet een reductie van tijd, door verregaande automatisering van lastige en tijdrovende dossiers, zoals het verplichte register van verwerkingsactiviteiten. YourSafetynet heeft dit register volledig geautomatiseerd en voorzien van vooraf ingevulde templates, waardoor de privacy-medewerkers van schoolbesturen zich kunnen concentreren op de processen en de uitvoering. De privacy-medewerkers van schoolbesturen hebben vaak beperkte tijd, geen juridische opleidingen en te maken met verdere professionalisering van de privacy binnen het onderwijs, waardoor externe ondersteuning en privacy software tooling onmisbaar geworden zijn.

Externe Functionaris Gegevensbescherming

U kunt ook een onafhankelijke Functionaris Gegevensbescherming van Dyade inhuren. De externe Functionaris Gegevensbescherming van Dyade is goed bekend met de AVG binnen het onderwijs en vervult voor u de taken van de Functionaris Gegevensbescherming.

YourSafetynet

YourSafetynet is een Nederlands bedrijf dat sins 2005 actief is op het gebied van informatiebeveiliging en privacy software. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot de absolute marktleider binnen het Primair Onderwijs en het Voortgezet Onderwijs. Inmiddels maken meer dan 200 scholengroepen gebruik van de software, diensten en expertise van YourSafetynet. Bij de ontwikkeling van de software wordt er nauw samengewerkt met gebruikersgroepen, partners en kennisorganisaties. YourSafetynet heeft eigen ontwikkelaars in dienst, die veel kennis hebben van onderwijs en privacy. De software wordt continu doorontwikkeld, zodat de software blijft aansluiten bij ontwikkelingen in de privacy en in het onderwijs. Ervaren privacy consultants verzorgen implementaties, instructies en trainingen. YourSafetynet is meer dan software en dit wordt gewaardeerd door tevreden gebruikers.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de IBP-tooling van YourSafetynet of over de Functionaris gegevensbescherming van Dyade?
Lees meer over IBP-tooling voor het po, vo en mbo of neem vrijblijvend contact op met Dyade.

Deel dit bericht

Uw adviseurs

Administratief bijblijven

Actuele informatie over uw administratie, cao’s, wet- en regelgeving en meer.
U vindt het in de Nieuwsflits en de Maandbrief Salarisbetaling van Dyade. 

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x