Nieuwe cao Kinderopvang

Voor de sector Kinderopvang is een nieuwe cao afgesloten met een looptijd van 1 juli 2024 tot en met 31 december 2024. Vorig jaar is al besloten dat deze cao een korte looptijd zou krijgen omdat er sprake is van een overgangs-cao. Per 1 januari 2025 moet er een nieuwe cao zijn die wordt aangeduid als de cao van de toekomst. Deze nieuwe cao moet de balans tussen werkgever, medewerker en medezeggenschap versterken, met speciale aandacht voor de verschillende typen organisaties binnen de branche.

In de nieuwe cao is een procentuele loonsverhoging van 1,5% overeengekomen en een verhoging van de eindejaarsuitkering van 3% naar 4% voor alle medewerkers die op of na 1 juli 2024 werkzaam zijn onder de cao Kinderopvang. De vergoeding voor ziektekosten (€ 8,00 per maand) wordt voortaan aan alle medewerkers betaald. In de oude cao was dit alleen voor medewerkers die betaald werden volgens de schalen 1 tot en met 6. Wij verwerken deze wijzigingen in de salarisadministratie als de cao Kinderopvang op uw medewerkers van toepassing is.

Als de tekst van de cao is gepubliceerd woorden de leidraden en andere stukken met betrekking tot de cao door Dyade advies herschreven. U vindt deze documenten op onze website.

Deel dit bericht

Meer Nieuwsflits berichten

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x