Uitbreiding declaratieformulier dienstreizen

Vanaf 1 juli 2024 zijn werkgevers verplicht te rapporteren op welke wijze (wat voor soort vervoermiddel) de personeelsleden het woon-werkverkeer en overige zakelijke dienstreizen afleggen. Voor gebruikers van Visma HR & Payroll hebben we eerder dit jaar het declaratieformulier voor dienstreizen hierop aangepast. Per 1 juli 2024 wordt deze wijziging ook doorgevoerd voor de klanten die nog gebruikmaken van Selfservice via Youforce. Aangezien de rapportageverplichting alleen geldt voor werkgevers met meer dan 100 medewerkers is het niet verplicht de gevraagde gegevens van het type vervoer in te vullen. Valt u wel onder de rapportageplicht (of wilt u vrijwillig meedoen aan het rapporteren) dan moet bij het accorderen van de ingediende declaraties worden gecontroleerd of de medewerker de velden m.b.t. het vervoer heeft ingevoerd.

Om aan de rapportageverplichting te kunnen voldoen wordt er in het rapportageaccount vanaf 1 juli een rapportage toegevoegd waarmee getoond wordt met wat voor soort vervoermiddel de medewerkers hun dienstreis hebben afgelegd.

Deel dit bericht

Meer Nieuwsflits berichten

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x