Uw partner in Finance & HR

CO2-Registratieplicht Mobiliteit Uitgesteld naar 1 juli 2024: Bent u al voorbereid?

Vanaf 1 juli 2024 zijn werkgevers met meer dan 100 werknemers in dienst verplicht de reisbewegingen van hun medewerkers te registreren en moeten zij alle kilometers vastleggen die worden afgelegd voor woon-werkverkeer en zakelijke reizen. Met het vastleggen van deze reisbewegingen kan Dyade uw organisatie ondersteunen. Zo helpen we u met ons dashboard voldoen aan de nieuwe voorschriften, maar brengen we ook de uitstoot van de mobiliteit van uw organisatie in kaart. 

De registratieplicht is van toepassing op alle medewerkers met een arbeidsovereenkomst van tenminste 20 uur per week. Vanaf 1 juli 2024 registreert u deze gegevens en uiterlijk 30 juni 2025 rapporteert u aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De rapportage betreft één totaaloverzicht van alle medewerkers, ook als uw organisatie meerdere locaties of vestigingen heeft.  

Deze nieuwe administratieve verplichting die vanaf 1 januari zou ingaan, is uitgesteld naar 1 juli 2024. Dit geeft werkgevers extra tijd om zich voor te bereiden op de veranderingen die deze verplichte kilometerregistratie met zich meebrengt. Deze verandering vraagt om een aanpassing van de administratie. Dit kunnen organisaties zelf doen of uitbesteden aan een dienstverlener zoals Dyade.  

Dyade biedt integrale duurzaamheidsoplossingen in combinatie met een uniek en gebruikersvriendelijk dashboard. Hiermee helpen we organisaties om de impact op duurzaamheid inzichtelijk te maken, op eenvoudige wijze te registreren en transparant hierover te rapporteren. Wij verzorgen indien gewenst het gehele traject van registratie, rapportage en communicatie. 

Bij vragen of meer informatie over onze duurzaamheidsdienstverlening kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs via duurzaamheid@dyade.nl of telefoonnummer 030-3035000. 

Deel dit bericht

Meer Nieuws

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x