Dyade lanceert aanpak tegen werkstress in pedagogische beroepen

Uit onderzoek door CBS en TNO blijkt dat het onderwijspersoneel in 2021 het meeste met werkstress kampte. Gemiddeld gaf zeven procent van alle werknemers in Nederland werkdruk aan als belangrijkste reden voor hun verzuim. Bij de pedagogische beroepen was dat maar liefst 11 procent.

Met de toenemende werkdruk is het voor medewerkers in het onderwijs en de kinderopvang steeds belangrijker om aandacht te hebben voor hun eigen werk- en privébalans. Om hen hierbij duurzaam te ondersteunen biedt Dyade een maatwerkprogramma aan: Energiek Lesgeven.

Kansen voor kinderen en welzijn van medewerkers
Professionals in het onderwijs en de kinderopvang zijn cruciaal als het gaat om kwaliteit van het onderwijs en de ontwikkeling van het kind. Dat zij met passie en energie hun werk kunnen doen is de belangrijkste randvoorwaarde om dit te waarborgen. “Investeren in onderwijs en kinderopvang is een van de meest duurzame investeringen die je kunt doen. Door ook bewust te investeren in de ontwikkeling en inzetbaarheid van je team draag je niet alleen bij aan de optimale ontwikkeling en kansen voor kinderen, maar investeer je ook in het welzijn van je medewerkers en voorkom je verzuim”, volgens dr. Jessica van Wingerden, bestuurder van Dyade.

Speciaal voor pedagogische beroepen
Het programma Energiek Lesgeven is wetenschappelijk onderbouwd en getest. Bovendien is het speciaal op maat gemaakt voor pedagogische beroepen en sluit hiermee volledig aan bij de dagelijkse praktijk van professionals die werkzaam zijn in deze sectoren. Wat je zelf kunt doen om duurzaam vol passie en energie te werken en welke factoren van invloed zijn op je balans en werkgeluk staan hierin centraal.

Blended learning programma
De combinatie van klassikale bijeenkomsten, een-op-een coaching en digitale ondersteuning, ook wel blended learning genoemd, maakt het een persoonlijke en effectieve vorm van leren. Zo is dit gepersonaliseerde programma voor iedereen bereikbaar, ook als je weinig tijd hebt.

Inzicht in gezondheid en geluk
Dyade is hierbij een samenwerking aangegaan met Tsuru. Zij zijn expert hoe je inzicht in gezondheid en geluk eenvoudig voor iedereen toegankelijk maakt. In hun wetenschappelijk onderbouwde aanpak maakt Tsuru gebruik van de nieuwste online technologie. Hierdoor krijgen deelnemers op een gemakkelijke en persoonlijke manier inzicht in hun persoonlijke situatie en blijven zij continu betrokken bij het werken aan hun eigen doelen.

Je leefstijl veranderen? 
Drs. Jessy Brouwers, mede-oprichter Tsuru en klinisch psycholoog: “Het verbeteren van je leefstijl gaat altijd gepaard met gedragsverandering. Maar dan moet je wel weten wat je aan moet passen en hoe je dat het beste kunt doen. Omdat ieder mens anders is kijken wij altijd naar het individu. Vanuit inzicht en bewustwording begeleiden wij gericht en persoonlijk mensen naar een gezonder en gelukkiger leven.”

Voor de toekomstige generatie
“Het mooie aan de samenwerking met Dyade is dat wij dit nu kunnen doen voor mensen in het onderwijs en de kinderopvang en dus indirect ook voor de toekomstige generatie. Want wat zij bij ons leren kunnen ze ook weer doorgeven.”

Deel dit bericht

Meer Nieuws

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x