Uw partner in Finance & HR

Wijziging van de Regeling bezoldiging topfunctionarissen

Op 14 november jl. zijn de per 1 januari 2024 geïndexeerde bedragen voor de regeling bezoldiging topfunctionarissen in het onderwijs gepubliceerd.

Op basis van het aantal complexiteitspunten dat bij een werkgever van toepassing is, wordt bepaald welke bezoldigingsklasse van toepassing is binnen de werkgever. Aan iedere bezoldigingsklasse is een maximuminkomen (inclusief pensioenlasten ed.) verbonden. Het bezoldigingsmaximum is in de laagste klasse (A) vastgesteld op € 138.000,00 per jaar. In de hoogste klasse (G) is het maximum gelijk aan het algemeen geldende maximum van €233.000,00.

Indien dit maximuminkomen wordt overschreden, zal uw accountant bij de jaarrekening hier een opmerking over plaatsen en zal een correctie moeten plaatsvinden. Het beloningsbeleid is een verantwoordelijkheid van de werkgever. Om u hierbij te ondersteunen signaleren wij, op basis van prognoseberekeningen gedurende het kalenderjaar, of een overschrijding van de bij ons voor u bekende norm te verwachten is bij een of meerdere werknemers. Deze prognoseberekening is vooruitlopend op de definitieve vaststelling van het ontvangen salaris na afloop van het jaar bij de controle op uw jaarrekening.

In de cao bestuurders funderend onderwijs zijn de salarisbedragen gekoppeld aan de bedragen zoals deze in de WNT zijn genoemd. Wordt het salaris van de bestuurder(s) ingedeeld in de correcte schaal uit deze cao, die hoort bij de complexiteitspunten van uw organisatie, dan zal niet snel het maximum overschreden worden. Indien uw bestuurder(s) worden betaald naar een andere cao dan is dit verband er niet en bestaat de mogelijkheid dat ongemerkt het maximum wordt overschreden. Via Dyade kunt u een “WNT-scan” laten uitvoeren. Met deze scan wordt berekend wat, op basis van de huidige situatie geëxtrapoleerd naar het volgende jaar, de risico’s en kansen voor u zijn in het kader van regeling bezoldiging topfunctionarissen in het onderwijs. Mocht hier behoefte aan bestaan dan kan geadviseerd worden welke maatregelen u in dit kader kunt nemen. Mocht u belangstelling hebben in de “WNT-scan”, dan kunt u contact opnemen met Peter de Vette op 06 51352923 of via peter.de.vette@dyade.nl.

Deel dit bericht

Meer Nieuwsflits berichten

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x