Vergoeding reiskosten woon-werkverkeer Primair Onderwijs 2024

In de cao Primair Onderwijs is overeengekomen dat de reiskostenvergoeding per 1 januari 2024 wordt verhoogd van € 0,12 per kilometer naar € 0,17 per kilometer. De tabel zoals die tot 1 januari gold voor uw reiskostenvergoeding is afgeschaft.

De vergoeding is nu gebaseerd op een vergoeding voor 208 dagen in een kalenderjaar (op basis van een 5-daagse werkweek). In de maand augustus wordt geen reiskostenvergoeding betaald bij het salaris van die maand. De maximale reisafstand waarover een vergoeding wordt betaald is verhoogd naar 25 kilometer enkele reis. Over de eerste 7 kilometer enkele reis wordt nog steeds geen vergoeding aan u betaald. Zoals in de maandbrief van december 2023 al is vermeld, is het oorspronkelijke idee om de reiskostenvergoeding op declaratiebasis aan u te betalen komen te vervallen.

Door het late moment waarop besloten is om toch tot een andere manier van vergoeden over te gaan zijn er nog wel een aantal aandachtspunten.

Ontvangt u uw salaris via Visma Payroll dan geldt het volgende:

  • Indien uw reisafstand tussen 7 en 8 kilometer enkele reis is, wordt in januari nog geen reiskostenvergoeding berekend. Is dit op u van toepassing dan ontvangt u deze maand maximaal netto € 6,43 (bij 5 dagen en 8 kilometer enkele reis) te weinig salaris.

Ontvangt u uw salaris via Youforce dan geldt het volgende:

  • De reiskostenvergoeding per jaar wordt deze maand nog omgerekend op basis van 12 maanden in plaats van 11 maanden. Maximaal ontvangt u deze maand netto € 9,64 te weinig reiskostenvergoeding (bij 5 dagen en 8 kilometer enkele reis).
  • Is uw enkele reisafstand meer dan 25 kilometer, wordt ten onrechte ook de eerste 7 kilometer vergoed deze maand. In combinatie met de situatie dat de vergoeding gebaseerd is op 12 maanden in een jaar ontvangt u maximaal € 31,61 netto teveel reiskostenvergoeding.

Met Visma zijn wij in overleg om bovengenoemde aandachtspunten (beide pakketten) op te lossen in de maand februari, zodat dan een herberekening van de reiskostenvergoeding vanaf januari plaatsvindt.

Deel dit bericht

Meer berichten maandbrief Salarisbetaling

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x