Deadline registreren UBO 27 maart a.s.

In nieuwsflits 119 hebben wij aangegeven dat in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) regels zijn opgenomen om te voorkomen dat geld wordt witgewassen en/of terrorisme wordt gefinancierd. In het uitvoeringsbesluit Wwft dat hieronder ligt, is in artikel 3 opgenomen wie als Ultimate Beneficial Owner (UBO) van een stichting/vereniging moet worden aangemerkt.

De UBO moet uiterlijk 27 maart 2022 geregistreerd worden in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Dit geldt ook voor stichtingen en verenigingen en daarmee ook voor onderwijsorganisaties.

Dyade helpt

Dyade Advies heeft de juristen en specialisten in huis die u met raad en daad bijstaan in de gewenste en benodigde acties in het kader van de UBO of andere bestuurlijke kwesties.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden binnen uw organisatie, bel dan naar mevrouw mr. B. (Bianca) Brouwer op nummer 06-144 88 168 of benader haar via bianca.brouwer@dyade.nl.

Deel dit bericht

Meer Nieuwsflits berichten

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x