Uw partner in Finance & HR

Onbelaste reiskostenvergoeding

Het bedrag dat u per kilometer netto mag vergoeden is verhoogd naar € 0,21. Voor het woon- werkverkeer wordt vanuit de cao over het algemeen minder vergoed. Voor dienstreizen wordt vaak wel een hoger bedrag toegekend.

Indien er voor het woon- werkverkeer minder dan € 0,21 per kilometer wordt betaald, ontstaat er fiscale ruimte. Deze ruimte wordt in eerste instantie gebruikt om het hogere bedrag per kilometer voor dienstreizen ook netto te vergoeden (salderen).

Is er dan in totaliteit nog steeds sprake van een vergoeding van meer dan € 0,21 per kilometer voor dienstreizen, dan wordt het bovenmatige deel boven € 0,21 per kilometer afgerekend zoals u dat nu al gewend bent (ten laste van het forfait werkkostenregeling, gebruteerd of als brutobedrag voor de werknemer).

Uitruilregeling
Een aandachtspunt hierbij is de uitruilregeling. Als voor alle kilometers (woon-werkverkeer en dienstreizen) € 0,21 per kilometer is vergoed in het kalenderjaar, ontstaat er geen fiscale ruimte die de werknemer vervolgens kan ontvangen als aanvullende reiskostenvergoeding tegen het inwisselen van een deel van de bruto eindejaarsuitkering.

Hulp bij eigen reiskostenregeling
Dyade kan u ondersteunen bij het opstellen van een eigen reiskostenregeling. Neem hiervoor contact op met één van onze adviseurs via dyade.advies@dyade.nl.

Deel dit bericht

Meer Nieuwsflits berichten

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x