Onderhandelaarsakkoord cao PO en VO

Op 12 september jl. hebben de vakbonden met de werkgeversorganisaties in het primair en voortgezet onderwijs een onderhandelaarsakkoord bereikt voor een nieuwe cao. In het akkoord is afgesproken dat de cao een looptijd heeft van 1 mei 2023 tot en met 30 september 2024.

Per 1 juli 2023 worden de salarissen met 10% verhoogd. Daarnaast wordt in november een eenmalige uitkering betaald. De hoogte van de eenmalige uitkering is afhankelijk van de schaal waar u naar wordt betaald en wordt opgebouwd naar rato van de werktijdfactor in de maanden augustus tot en met oktober. Het bedrag van de eenmalige uitkering is bij schaal 1 tot en met 5 € 1000,00. Bij schaal 6 tot en met 9 is dit € 600,00. Voor de overige schalen bedraagt de uitkering € 350,00. Bovengenoemde bedragen zijn op basis van gemiddeld een volledige betrekking in de maanden augustus tot en met september.

Als het onderhandelaarsakkoord door de achterban van de vakbonden en de werkgeversorganisaties wordt geaccepteerd, wordt uw salaris zo spoedig mogelijk aangepast volgens de afspraken uit het akkoord.

Deel dit bericht

Meer berichten maandbrief Salarisbetaling

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x