Onderhandelaarsakkoord en vergoeding reiskosten woon-werkverkeer

Zowel in de cao primair onderwijs als voortgezet onderwijs bedraagt de reiskostenvergoeding voor het woon-werkverkeer (ongeveer) € 0,12 per kilometer. In het PO is deze vergoeding verwerkt in een tabel met staffels. In het VO wordt de vergoeding berekend op basis van een formule.

In het onderhandelaarsakkoord is afgesproken de reiskostenvergoeding te verhogen naar € 0,17 per kilometer. Voor het PO is verder afgesproken dat het aantal kilometers waar vergoeding over wordt betaald, wordt verhoogd van 21,5 kilometer naar 25 kilometer. Hiermee is de vergoeding in het PO gelijk aan de vergoeding in het VO. De wijziging van de reiskostenvergoeding in het PO wordt doorgevoerd op 1 januari 2024. In het onderhandelaarsakkoord voor het VO is hier geen ingangsdatum voor opgenomen. Aangezien de arbeidsvoorwaarden voor het PO en VO steeds meer op elkaar aansluiten is het aannemelijk dat de onderhandelaars deze wijziging in het VO ook op 1 januari 2024 willen invoeren.

Deel dit bericht

Meer berichten maandbrief Salarisbetaling

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x