Uw partner in Finance & HR

Registratie CO2 uitgesteld naar 1 januari 2024

In de oorspronkelijke regeling werden werkgevers met meer dan 100 werknemers per 1 juli 2023 geacht een registratie bij te houden van de CO2-uitstoot van de medewerkers. Deze registratie moet gerapporteerd worden aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Het betreft de CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door het reizen van de medewerkers voor de uitoefening van hun beroep. Meer informatie over de achtergrond van de regeling vindt u hier. Deze regeling hangt samen met de invoering van de Omgevingswet. Nu deze op 1 januari 2024 wordt ingevoerd, wordt de registratieplicht van de CO2-uitstoot uitgesteld tot 1 januari 2024.

Werkgevers moeten dan registreren op welke wijze medewerkers reizen en met welke brandstof soort. Hiervoor moeten werkgevers dit, in eerste instantie, bij een deel van de medewerkers inventariseren. Deze groep medewerkers is bepalend voor de totale registratie van de werkgever. Gegevens worden verstrekt vanuit diverse bronnen. Dit betreft de:

    • personeelsadministratie
    • administratie ov-bedrijven
    • administratie van leasemaatschappijen.

Het ministerie verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar een handreiking af te ronden voor alle betrokken werkgevers. Zodra hier duidelijkheid over is, kan worden beoordeeld welke aanpassingen er nodig zijn in de administratie en op welke wijze Dyade haar klanten met meer dan 100 werknemers kan ondersteunen bij deze registratieplicht

Deel dit bericht

Meer Nieuwsflits berichten

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x