Wettelijk betaald ouderschapsverlof

Per 2 augustus bestaat er recht op een wettelijk betaald ouderschapsverlof. Tijdens het verlof wordt het loon niet doorbetaald, maar is er aanspraak op een uitkering van het UWV. Deze uitkering bedraagt 70% van het loon over de verlofuren (tot het maximum dagloon) en wordt via het salaris aan de medewerker uitbetaald nadat de uitkering is aangevraagd en ontvangen door u. De uitkering voor het wettelijk betaald ouderschapsverlof wordt achteraf aangevraagd in maximaal 3 termijnen. De medewerker moet eerst tenminste 1 keer de weektaakomvang verlof hebben genoten, voor het UWV de uitkering betaalt. Deze uitkering wordt binnen 4 weken na ontvangst van de aanvraag uitbetaald.

Zoals in nieuwsflits 126 is aangegeven moet nog duidelijkheid komen over de integratie van het wettelijk betaalde ouderschapsverlof met het betaalde ouderschapsverlof uit de cao. Zodra hier mee duidelijkheid over is, laten wij dit weten in de nieuwsflits.

Deel dit bericht

Meer Nieuwsflits berichten

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x