Gegevensverzameling werk gebonden personenmobiliteit

In lijn met de Europese ‘Green Deal’ zijn organisaties met meer dan 100 medewerkers, vanaf 1 januari 2024 verplicht om reisbewegingen van medewerkers te registreren en hierover te rapporteren. Daarmee voldoen organisaties niet alleen aan de wettelijke verplichtingen, maar dragen zij ook actief bij aan het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDG’s).  

De registratie van de reisbewegingen geldt voor zowel woon-werkverkeer als overige zakelijke reizen. Jaarlijks moet dit voor 1 juli worden geregistreerd. Dit betekent dat de CO2-uitstoot van het kalenderjaar 2024 door u voor 1 juli 2025 moet zijn gemeld. Er moet een registratie plaatsvinden per vervoermiddel en gebruikte brandstof, waarbij een onderscheid moet worden gemaakt tussen het woon-werkverkeer en overige zakelijke kilometers.

U moet gegevens verstrekken over:

  • Het aantal reizigerskilometers voor woon-werkverkeer en zakelijke mobiliteit,
  • De gebruikte vervoermiddelen (auto, motorfiets, bromfiets/scooter (e-)fiets of lopen, of openbaar vervoer);
  • Het brandstoftype (voor bromfiets, scooter of motorvoertuig).

Voor reizen per bromfiets of scooter en reizen per motorvoertuig wordt onderscheid gemaakt in brandstof of voeding:

  • Elektrisch 100%
  • Elektrisch in combinatie met benzine, diesel of waterstof (hybride)
  • Benzine
  • Diesel

Heeft u minder dan 100 werknemers dan is het rapporteren van gegevens over werkgebonden personenmobiliteit niet verplicht, maar kunt u dit wel vrijwillig doen. Een toelichting op de gegevensverzameling werk gebonden personenmobiliteit kunt u hier downloaden.

Als partner van het UN Global Compact Netwerk van de Verenigde Naties werkt Dyade iedere dag samen met partners aan het realiseren van de SDG’s. Wij bieden integrale dienstverlening op het gebied van duurzaamheid aan, om breed bij te dragen aan het realiseren van deze doelen. Deze dienstverlening is zowel gericht op het verkleinen van de voetafdruk van organisaties als op het vergroten van de positieve impact. Met ons unieke en gebruikersvriendelijke Smarttrackers dashboard heeft u zowel inzicht op werkgever- als op locatieniveau. Hiermee kunt u uitkomsten onderling vergelijken en hierop sturen. Met de rapportage over de uitkomsten van het dashboard voldoet u niet alleen aan de wettelijke verplichting, maar kunt u ook voor alle belanghebbenden de impact op duurzaamheid aantonen.

Aanvullend bieden we professionele begeleiding bij de implementatie van het dashboard en het voeren van dialoogsessies met verschillende belanghebbenden. Daarnaast heeft Dyade een breed aanbod van leergangen, masterclasses en training op het gebied van duurzaamheid die u en uw medewerkers verrijken met de meest actuele kennis en inzichten.

Mocht u interesse hebben in de dienstverlening van Dyade dan kunt u contact opnemen met uw klantteammanager of een e-mail sturen naar duurzaamheid@dyade.nl

Deel dit bericht

Meer Nieuwsflits berichten

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x