Uw partner in Finance & HR

Eigenrisicodragerschap 2024 aanvragen vóór 2 oktober

U kunt twee keer per jaar (per 1 januari en per 1 juli) kiezen om eigenrisicodrager te worden voor de Regeling Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA) of de Ziektewet (ZW). Ook als u in het verleden hebt gekozen eigenrisicodrager te worden voor deze regeling, heeft u twee per jaar (op dezelfde datums) de mogelijkheid terug te keren naar de publieke verzekering van het UWV.

Een aanvraag moet in beide gevallen 13 weken voor de ingangsdatum bij de Belastingdienst binnen zijn. Mocht u willen kiezen eigenrisicodrager te worden (of er juist weer van af te willen zien) per 1 januari 2024, moet uw aanvraag uiterlijk 1 oktober ingediend zijn bij de Belastingdienst.

Als u kiest voor het eigenrisicodragerschap betaalt u geen (volledige) Whk-premie. Hier staat tegenover dat u maximaal tien jaar verantwoordelijk bent voor de kosten van zieke en arbeidsongeschikte werknemers.

Formulieren voor het aanvragen of beëindigen van het eigenrisicodragerschap WGA en/of ZW vindt u op de website van de Belastingdienst.

Deel dit bericht

Meer Nieuwsflits berichten

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x