Uw partner in Finance & HR

Periodieke verhogingen Primair Onderwijs

In de cao Primair Onderwijs is bepaald dat de werkgever beloningsbeleid met de P(G)MR kan opstellen met daarin onder andere afspraken over de toekenning van periodieke verhogingen. Is er geen beloningsbeleid dan wordt het salaris van iedere werknemer op 1 augustus met een salarisnummer verhoogd in de voor hem geldende salarisschaal, tot het maximum van de schaal is bereikt.

Voorwaarde is dat er sprake moet zijn van een dienstverband dat niet wordt onderbroken. In augustus zijn de periodieke verhogingen op deze wijze doorgevoerd in de salarisadministratie.

Is er sprake van een onderbroken dienstverband (bijvoorbeeld bij korttijdelijke medewerkers) en wilt u deze medewerkers ook een periodieke verhoging toekennen, dan vernemen we dit graag van u.

Mocht u beloningsbeleid willen opstellen dan heeft onze afdeling advies voor u een modelregeling periodieken én een praatpapier beloningsbeleid wat kan helpen bij het verkennen van de opties. Via wilma.rijndorp@dyade.nl kunt u de documenten opvragen.

Deel dit bericht

Meer Nieuwsflits berichten

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x