Uw partner in Finance & HR

Afdracht pensioenpremie in relatie tot salarisstijgingen

De pensioenpremie die berekend wordt over de door u uitbetaalde salaris is afhankelijk van de pensioengrondslag zoals deze per medewerker is vastgesteld. De pensioengrondslag wordt aan het begin van het jaar vastgesteld. De berekening in de loop van het jaar is in het vervolg op basis van deze grondslag en wijkt maandelijks alleen af als de werktijdfactor van een medewerker wijzigt.

Met name in het Primair Onderwijs wordt de grondslag van het pensioen in 2023 aanzienlijk verhoogd door de cao-afspraken die dit jaar gemaakt zijn. Waar u dit jaar over de salarisstijgingen geen verhoging van de afdracht van pensioenpremies heeft, zult u in januari 2023 wel geconfronteerd worden met een aanzienlijke stijging van de af te dragen pensionpremie, tenzij het pensionfonds de premiepercentages verlaagd. Een verlaging van premiepercentages is overigens al enkele jaren niet meer voorgekomen en ligt ook nu niet in de lijn der verwachtingen.

Deel dit bericht

Meer Nieuwsflits berichten

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x