Uw partner in Finance & HR

Wettelijk betaald ouderschapsverlof

Per 2 augustus bestaat er recht op een wettelijk betaald ouderschapsverlof. Tijdens het verlof wordt het loon niet doorbetaald, maar is er aanspraak op een uitkering van het UWV. Deze uitkering bedraagt 70% van het loon over de verlofuren (tot het maximum dagloon) en wordt via het salaris aan u uitbetaald nadat de uitkering is aangevraagd en ontvangen door de werkgever. De uitkering voor het wettelijk betaald ouderschapsverlof wordt door het UWV achteraf betaald. De uitkering kan in maximaal 3 termijnen worden aangevraagd.

In nieuwsflits127 hebben wij aangegeven nog te wachten op informatie over het wettelijk betaalde ouderschapsverlof in relatie tot het betaalde ouderschapsverlof in de cao PO en VO.  Inmiddels is in de cao PO en de cao VO aangegeven hoe de integratie van het wettelijk betaalde ouderschapsverlof met het betaalde ouderschapsverlof uit de cao moet plaatsvinden. In beide cao’s is opgenomen dat indien een medewerker de 415 uur betaald ouderschapsverlof, zoals deze al eerdere in de cao’s waren vastgelegd, opneemt binnen het eerste levensjaar van het kind, u 75% van het loon blijft doorbetalen. De uitkering die het UWV toekent voor het wettelijke betaald ouderschapsverlof wordt in mindering gebracht op het doorbetaalde loon.

Deel dit bericht

Meer Nieuwsflits berichten

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x