Uw partner in Finance & HR

De Wet Werken Waar Je Wilt van kracht met ingang van 1 januari 2023

Per 1 januari 2023 is de Wet Werken Waar Je Wilt van kracht. In het kort houdt de wet in dat een medewerker een verzoek mag indienen om thuis of op een andere locatie van de werkgever te werken en dat de werkgever het verzoek alleen mag afwijzen op basis van redelijkheid en billijkheid.

Het gaat in dit geval om plekken waarop het werk normaal gesproken wordt uitgevoerd. Dit kan een andere vestiging van de werkgever zijn, maar ook het woonadres van de medewerker. De wet schrijft voor dat de medewerker een verzoek mag indienen. De werkgever moet dit verzoek serieus overwegen en alleen afwijzen op basis van redelijkheid en billijkheid. Dit houdt in dat de werkgever alle omstandigheden van het geval moet overwegen. De belangen van de werkgever moeten dan zwaarder wegen dan die van de werknemer. Redenen kunnen zijn onveilige werkomgeving, beperkte samenwerkingsmogelijkheden, sociale cohesie en administratieve lasten voor de werkgever.

Deel dit bericht

Meer Nieuwsflits berichten

We plaatsen functionele en analytische cookies. Deze zijn geanonimiseerd en noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. x